Національного героя Мексики зобразили голим та на високих підборах, мексиканці обурені

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Новий портрет національного героя та лідера мексиканської революції 1910 року Еміліано Сапаті спричинив обурення місцевих жителів. Сапаті на ньому зображений оголеним та на високих підборах.

Про це пише The Guardian.

Розлючені мексиканці штурмували Палац образотворчих мистецтв у Мехіко з вимогою зняти картину, частину нової виставки під назвою «Сапаті після Сапаті», яка прагне представити альтернативний погляд на мексиканську революцію.

«Це не свобода вираження поглядів, це розпуста! Це принизливо, вони не можуть так показувати нашу історію», — наголосив Антоніо Медрано, представник протестувальників.

Невелика картина Фабіана Шайреса зображує голого Сапаті верхи на білому коні. Його тіло оперізує стрічка в кольорах мексиканського прапора. З одягу на Сапаті лише рожеве сомбреро та туфлі на високих підборах.

  • Роботу Мауріціо Каттелана з бананом, приклеєним до стіни скотчем, продали на виставці сучасного мистецтва«Арт-Базель» у Маямі за $120 тисяч. Мауріціо Каттелан працював над ідеєю інсталяції близько року. Щоразу під час подорожей художник приклеював банан до стіни готельної кімнати, в якій зупинявся. Розмірковуючи над скульптурою у вигляді банана, Каттелан створив кілька її версій: банан зі смоли і з бронзи, потім банан, пофарбований бронзовою фарбою. Але врешті повернувся до оригінальної ідеї зі звичайним бананом.
  • У Данії картину художника Tal R хочуть пошматувати та використати для годинників. Митець — проти.
  • Французький художник JR для свого нового проєкту сфотографував увʼязнених тюрми суворого режиму в місті Техачапі, на півдні Каліфорнії. Усі зроблені знімки він поєднав у масштабній роботі, яку розмістив на території установи.