Instagram-блогер влаштував збройний напад, щоб заволодіти доменом іншого користувача. Його засудили до 14 років вʼязниці

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Американський Instagram-блогер Россі Лоратіо Адамс отримав 14 років вʼязниці після того, як силою спробував отримати потрібне йому доменне імʼя. Про це пише The Verge.

Блогер у 2015 році почав розвивати свій Instagram і став справжнім лідером думок: у нього було близько півтора мільйона підписників, і це лише на одному з профілів. Контент переважно був на межі пристойності і стосувався домагань до студенток коледжу, де він навчався.

Адамс вирішив популяризувати хештег DoItForState («зроби це заради держави»), який він залишав під своїми записами в мережі. Блогеру сподобалося доменне імʼя doitforstate.com, але воно було вже зайняте іншим користувачем Ітоном Дейо.

Два роки Адамс намагався викупити домен, але власник виявився впертим і зажадав $20 тисяч. Ціна блогеру здалася занадто високою і він пішов на кримінальну справу. Влітку 2017 року він підмовив свого двоюрідного брата Шермана Хопкінса, який вже мав судимість і жив у притулку для безхатьків, вломитися в будинок Дейо і під дулом пістолета змусити того віддати доменне імʼя. Хопкінс взяв на справу електрошокер і пістолет, а на голову для маскування одягнув колготки і окуляри. Увірвавшись до будинку, Шерман вистрілив господареві в ногу. У відповідь Дейо вихопив у нападника пістолет і кілька разів вистрелив в нього.

В результаті Хопкінса засудили до 20 років вʼязниці ще в 2017 році, а рішення у справі Адамса, який замовив злочин, винесли тільки зараз — 14 років увʼязнення.