Трамп доручив переглянути стандарти зливу води в туалетах заради економії. У соцмережі зʼявився хештег #ToiletTrump

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Президент США Дональд Трамп у пʼятницю, 6 грудня, наказав переглянути стандарти ефективного використання води в сантехніці. Зокрема, йдеться про туалети, повідомляє Bloomberg.

За словами Трампа, після того як у Штатах зʼявилися унітази з низькопотоковим змивом, люди змушені змивати воду кілька разів, щоб досягти результату. Це витрачає воду в рази більше, ніж звичайні унітази з великим потоком води. Те ж саме стосується й іншої сантехніки.

«Ви практично не можете помити руки, тому що з крану ллється дуже мало води, тому ви залишаєте кран включеним, і вам потрібно набагато більше часу, щоб вимити руки — отже ви використовуєте таку ж саму кількість води», — сказав американський президент на зустрічі з представниками малого бізнесу в Білому домі.

Відео зустрічі розповсюдила новинна платформа QuickTake у Twitter. Як і багато попередніх заяв Трампа, цю теж розібрали на меми, а хештег #ToiletTrump здобув велику популярність в інтернеті.

Зокрема, користувачі мережі жартують про те, наскільки тема зливних бачків близька президентові США, з іронією надаючи цій темі важливості. Водночас в американському уряді зазначають, що тема економії чистої води справді важлива, однак понад половину всієї води американці використовують на наповнення ванн.