В Японії фанат напав на співачку, вистеживши її за відображенням в очах на селфі

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У Токіо 26-річний безробітний чоловік Хібікі Сато напав на 20-річну поп-співачку, імʼя якої не розголошується. Як повідомляє CBSNews, чоловік вистежив свою жертву за зображенням будівлі вокзалу в її зіницях на фото в інтернеті.

Співачка залишилася жива, токійська поліція звинуватила Сато в нанесенні їй моральної травми. Відомо, що чоловік регулярно переглядав опубліковані дівчиною в соцмережах селфі та відео, досліджуючи кут освітлення у вікнах, щоб зрозуміти, в якому саме будинку вона живе.

Район у Токіо, де мешкає співачка, чоловік дізнався, коли побачив відображення залізничної станції в очах дівчини на селфі в інтернеті. Збільшивши фотографії, Сато зміг розрізнити подробиці міського ландшафту. У поліції заявили, що чоловік порівняв ці орієнтири за допомогою Google Street View і визначив, в якому районі проживає дівчина. Потім він відправився чекати її біля вокзалу.

Знайти житло поп-зірки переслідувачу допомогла програма Google Street View, яка дозволяє переглядати вулиці в інтернеті. Чоловік спробував залицятися до дівчини біля її будинку, після чого втік, проте поліція швидко знайшла його завдяки відеокамерам.

Це один з останніх випадків, коли божевільний фанат вистежує зірку в інтернеті, який викликав у Японії масу суперечок про небезпеку слави в епоху цифрових технологій. «Люди повинні повністю усвідомлювати, що розміщення фотографій і відео в соціальних мережах може призвести до розголошення особистих даних», — заявили в поліції.

  • Український пранкер Віталій Седюк напав у Парижі на американського співака і продюсера Джастіна Тімберлейка.
  • 60-річний житель східної Франції стурбований через зображення на пачках сигарет. Він стверджує, що на деяких з них розміщена фотографія його ампутованої ноги.