Університет Единбурга провів антирасистську конференцію. На ній заборонили виступати людям з білою шкірою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Шотландії розкритикували університет Единбурга за антирасистську конференцію, на якій організатори заборонили висловлюватися людям з білою шкірою.

Про це пише The Telegraph.

Конференцію організувала антирасистська група Resisting Whiteness, що входить в активістський рух QTPOC (Кольорові квір- і транслюди). Захід було присвячено різним видам дискримінації, якій піддаються кольорові люди. Одна з доповідей називалася «Що значить бути кольоровим геєм і/або трансвеститом у суспільстві, яке не хоче тебе бачити».

Організатори також створили для кольорових людей «місця безпеки», куди не пускали білошкірих.

«Ми не будемо давати мікрофон білим людям не тому, що вважаємо, ніби їм нічого запропонувати для обговорення, а тому що ми хочемо зробити голос кольорових людей голоснішим. Якщо у вас біла шкіра, будь ласка, поділіться своєю думкою або запитанням з членами комітету чи доповідачами після заходу», — заявив представник QTPOC на конференції.

Після конференції розкритикували як QTPOC, так і університет, за те що допустив «приниження білих людей». Активістка Джейн Маккол заявила, що сама конференція стала расистською, і назвала організаторів «групою екстремістів».

Керівництво університету вже звернулося до QTPOC з проханням переглянути політику майбутніх конференцій.