«Схожа чимось на тебе». Ведуча у США порівняла темношкірого колегу з горилою

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Американська телеведуча каналу KOCO 5 News Алекс Хаусден порівняла свого темношкірого колегу Джейсона Гекетта з горилою. Це сталося у прямому ефірі, повідомляє INSIDER.

Ведучі коментували репортаж із зоопарку міста Оклахоми, в якому була показана сцена з горилою. «Схожа чимось на тебе», — сказала Хаусден, звернувшись до колеги. «Так, і правда, щось є», — відповів їй Гекетт.

Користувачі Facebook виклали відео з записом ефіру в соцмережу. В коментарях глядачі звинуватили телеведучу в расизмі й вимагали її звільнити. Наступного дня Хаусден вибачилася перед Гекеттом.

«Я хочу, щоб ви знали, що я розумію, наскільки сильно вас образила, — звернулася журналістка до колеги. — Я знаю, що це було неправильно, і мені дуже шкода», — сказала Хаусден.

Гекетт прийняв вибачення. Він також зазначив, що цей інцидент можна використовувати як урок про те, що слова мають значення. «Ми повинні вміти розрізняти слова, які глибоко ранять навколишніх, — каже Гекетт. — Ми повинні знайти спосіб замінити їх словами любові й підтримки».