Власники собак у Австралії платитимуть $2 700, якщо не будуть вигулювати свого улюбленця щодня

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Власники домашніх тварин у Австралії, які не вигулюють своїх собак щодня, будуть платити штраф до $2 700, повідомляє CNN.

Новий законопроєкт накладає низку суворих штрафних санкцій, покликаних покращити життя тварин у країні, та визнає тварин істотами, що мають почуття.

Власникам загрожуватимуть великі штрафи, якщо вони не зможуть забезпечити базові умови для життя своїх улюбленців, такі як прихисток від поганих погодних умов, їжу та воду. Люди, що утримують собак в приміщенні протягом 24 годин, також повинні дозволити їм вільно пересуватися протягом наступних двох годин.

Закон був прийнятий у Австралійській столичній території, поблизу Канберри.

«Сучасне забезпечення добробуту тварин полягає в тому, щоб зважати, як тварина почувається як психічно, так і фізично в умовах, у яких живе», — заявив у пресрелізі працівник міської служби Кріс Стіл, який забезпечив просування законопроєкту.

  • Орангутанг Сандра, якій суд надав частково такі ж права, як і в людей, зокрема, право на свободу, переїжджає до заповідника для тварин після 20 років перебування в аргентинському зоопарку.
  • В Україну повернули чотирилапу улюбленицю екіпажу буксира «Яни Капу» — собаку Джессі. Її у листопаді 2018 року захопили російські військові разом з українськими моряками і суднами в Керченській протоці.
  • 15 вересня в Києві та інших містах України пройшов марш на захист прав тварин. Серед вимог активістів: припинення експлуатації тварин у цирках і дельфінаріях, заборона створення і функціонування притруйних мисливських станцій, розвиток реабілітаційних центрів для тварин, заборона хутрових ферм і припинення діяльності шкуродерів-догхантерів.