Британець витратив £30 тисяч, щоб оскаржити штраф у £100 за перевищення швидкості, і все одно програв

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Британець витратив £30 тисяч, щоб оскаржити штраф у £100 за перевищення швидкості, і все одно програв

Британець на ім’я Річард Кідвел вирішив оскаржити штраф за перевищення швидкості, витратив на це три роки, майже £30 тис. і все одно програв, залишивши свого сина без спадку. Про це повідомляє BBC.

71-річний чоловік упевнений, що не порушував правила, коли проїжджав через зону з максимальною швидкістю 30 км/год дорогою до Воркестера в 2016 році. Проте камера фіксації швидкості засвідчила 35 км/год, у зв’язку з чим через кілька днів пенсіонер отримав повістку про штраф.

Кідвелу довелось чотири рази їздити до магістратського суду Воркестера для того, щоб добитися розгляду апеляції. Він залучив до суду експертів з відео та електроніки, які переконували суд у тому, що камера могла зафіксувати машину з іншої полоси або просто неправильно спрацювала. Після програшу він звернувся до коронного суду.

За три роки чоловік втратив майже £30 тис., з яких £21 тис. склала гонорари адвокатів, £7 тис. — витрати на судову бюрократію, а решта — витрати на поїздки. У прокуратурі тривалість судової справи пояснили необхідністю додаткових експертиз і слухань через питання, які підняла сторона захисту.

Кідвел сказав, що відчуває себе винним перед родиною, оскільки витратив стільки грошей, проте не визнав себе винним за перевищення швидкості.

«Мене нудить від цієї системи, що переступає через звичайних людей. Я шкодую через витрачені гроші. Я просто хотів справедливості», — сказав чоловік.