В Індії леопард пробрався в будинок, загриз сплячого чоловіка та поцупив його тіло

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

В індійському селі у штаті Раджастхан леопард заліз у житловий будинок і вбив 40-річного чоловіка. Бездиханне тіло він витягнув з приміщення, схопивши жертву за шию, і намагався затягнути його в ліс. Про це повідомляє NDTV.

Інцидент стався рано-вранці. Хижак накинувся на чоловіка, який спав у відкритій частині будинку, схопив його за шию і потягнув геть. На крики родичів збіглися жителі села. Вони вирушили на пошуки сусіда і знайшли його тіло за 90 метрів від будинку. Леопард встиг зʼїсти ногу чоловіка і втекти до лісу.

Налякані жителі звернулися до представників лісового відомства. У цьому селі і трьох інших встановили клітки, прибули фахівці з вилову диких тварин, щоб впіймати леопарда.

Останній випадок нападу леопардів на людину в Індії стався в лютому 2016 року, в індійському місті Бангалор. Хижак заліз у будівлю міжнародної школи, де покусав шістьох людей. Обійшлося без летальних випадків. Леопарда приспали снодійним, вивезли за місто і випустили на волю.

Варто зазначити, що леопарди нападають на людей досить рідко — рідше за інших представників родини котячих. Так, з 1907 по 1938 рік тигри та леопарди постійно нападали на людей. Загалом 33 особини тероризували жителів Індії та Непалу. Одним з найбільш кровожерливих хижаків того часу був леопард з Рудрапраяґа — самець індійського леопарда, який убив і зʼїв щонайменше 125 людей в районі округу Рудрапраяґ (на території сучасного індійського штату Уттаракханд) з 1918 року по 14 квітня 1926 року. Його застрелив відомий мисливець на великих кішок Джим Корбетт 2 травня 1926 року.