Пекельце

Російські пропагандисти висміяли протести у Білорусі. Акторка ролика згодом попросила вибачення

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Скриншот / Youtube

На російському пропагандистському телеканалі НТВ в ефірі програми «Міжнародна пилорама», ведучим якої є Тигран Кеосаян — чоловік головної редакторки іншого пропагандистського телеканалу Russia Today Маргарити Сімоньян, показали ролик, який висміює протести у Білорусі.

Відео з’явилося на YouTube-каналі НТВ 6 вересня.

Ролик знятий у вигляді прямого зв’язку Кеосаяна та «безробітної роздратованої білоруської городянки», яка нібито бере участь у протестах. Дівчина співає фрагмент пісні «Перемен» групи «Кіно» та вигукує гасло «Живе Білорусь!».

За словами «білоруски», під час акцій протестів в неї погіршився слух, проте вона ходить туди через ОМОН, який «обійме, так обійме», а вона ще й незаміжня.

Також «активістка» запевняє, що на акціях протестів їм «платять мало». А на запитання, чому вона вийшла на мітинг проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка і що її не влаштовує, відповідає, що «маленькі груди».

Згодом акторка Катерина Шмакова, яка знялася у ролику, оприлюднила на своїй сторінці у Facebook відеозвернення з вибаченнями. Під час звернення дівчина не може стримати сліз.

«Я публічно прошу вибачення перед усіма жителями Білорусі! Перед жінками Білорусі! Мені страшенно соромно! Мені складно говорити і знайти собі виправдання! Я приношу свої вибачення», — написала вона.