Пекельце

«Забрали зірку». Французький шеф-кухар Марк Вейра подав до суду на авторів рейтингу ресторанів Michelin

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

La Maison des Bois

Знаменитий французький шеф-кухар Марк Вейра подав до суду на міжнародний рейтинг ресторанів Michelin через те, що його ресторану знизили оцінку — забрали одну зірку з трьох. Інспектори рейтингу знайшли в одній зі страв сир чеддер, якого нібито там не повинно було бути за рецептом, повідомляє ВВС.

Йдеться про ресторан Вейра La Maison Des Bois («Будинок у лісі»), розташований в Альпах. За словами шеф-кухаря, команда його ресторану «зустріла новину про конфіскацію однієї зірки в сльозах».

Вейра розповів, що ресторанний інспектор Michelin «насмілився сказати, що ми додали в наше суфле чеддер». Шеф-кухар спростував це зауваження, повідомивши, що сири, які використовуються в страві, завжди були французькими, як-от бофор і реблошон. «Я поклав туди шафран, і тому інспектор подумав, що це чеддер, тому що він жовтий», — поскаржився Вейра.

Ресторатор заявив журналістам, що його здоровʼя похитнулося від депресії, яка виникла через те, що ресторан недооцінили. Шеф-кухар сподівається, що судовий позов змусить Michelin направити інспекторів, «щоб переглянути рішення і зʼясувати точні причини» відкликання однієї з трьох зірок. Судове засідання призначено на 27 листопада.

У відповідь представники рейтингу ресторанів Michelin заявили: «Ми розуміємо розчарування пана Вейра, талант якого ніхто не заперечує... ми уважно вивчимо його прохання і відповімо».

Спочатку рейтинг Michelin замислювався як ресторанний гід для водіїв авто, де дві зірки, надані характеристиці закладу, означають, що обід у ресторані вартий поїздки. Тоді як три зірки передбачають, що ресторан «вартий особливої подорожі».