«Забрали зірку». Французький шеф-кухар Марк Вейра подав до суду на авторів рейтингу ресторанів Michelin

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
«Забрали зірку». Французький шеф-кухар Марк Вейра подав до суду на авторів рейтингу ресторанів Michelin

Інтер'єр ресторану La Maison Des Bois.

La Maison des Bois

Знаменитий французький шеф-кухар Марк Вейра подав до суду на міжнародний рейтинг ресторанів Michelin через те, що його ресторану знизили оцінку — забрали одну зірку з трьох. Інспектори рейтингу знайшли в одній зі страв сир чеддер, якого нібито там не повинно було бути за рецептом, повідомляє ВВС.

Йдеться про ресторан Вейра La Maison Des Bois («Будинок у лісі»), розташований в Альпах. За словами шеф-кухаря, команда його ресторану «зустріла новину про конфіскацію однієї зірки в сльозах».

Вейра розповів, що ресторанний інспектор Michelin «насмілився сказати, що ми додали в наше суфле чеддер». Шеф-кухар спростував це зауваження, повідомивши, що сири, які використовуються в страві, завжди були французькими, як-от бофор і реблошон. «Я поклав туди шафран, і тому інспектор подумав, що це чеддер, тому що він жовтий», — поскаржився Вейра.

Ресторатор заявив журналістам, що його здоровʼя похитнулося від депресії, яка виникла через те, що ресторан недооцінили. Шеф-кухар сподівається, що судовий позов змусить Michelin направити інспекторів, «щоб переглянути рішення і зʼясувати точні причини» відкликання однієї з трьох зірок. Судове засідання призначено на 27 листопада.

У відповідь представники рейтингу ресторанів Michelin заявили: «Ми розуміємо розчарування пана Вейра, талант якого ніхто не заперечує... ми уважно вивчимо його прохання і відповімо».

Спочатку рейтинг Michelin замислювався як ресторанний гід для водіїв авто, де дві зірки, надані характеристиці закладу, означають, що обід у ресторані вартий поїздки. Тоді як три зірки передбачають, що ресторан «вартий особливої подорожі».

  • Ресторан високої кухні Universo Santi в іспанському місті Херес може отримати зірку Мішлен. Це єдиний у світі ресторан високої кухні, у якому працюють тільки люди з інвалідністю — від шеф-кухаря до бухгалтера.
  • Американська компанія Gateway Foundations планує побудувати перший в історії космічний готель, який перебуватиме на орбіті планети. Очікується, що космічна станція Von Braun, яка обертається, вироблятиме різні величини штучної сили тяжіння. Старший дизайнер космічної станції Von Braun Тім Алаторр розповів, що розважальні заходи на борту будуть представлені баскетболом та батутом із низьким тяжінням, а також скелелазінням.