Пекельце

«Ями багном полатав». На Львівщині священик зняв кліп про аварійні дороги на пісню гурту KAZKA «Плакала»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Roman Hrom / Facebook

На Львівщині у Старосамбірському районі зняли кліп про аварійний стан дороги місцевого значення Мшанець — Стрілки. Авторами стали мешканці сіл, вони записали кавер на пісню груту KAZKA «Плакала», щоб привернути увагу чиновників до ремонту дороги. Відео опублікували у Facebook та YouTube.

Головний герой кліпу — водій маршрутки, він везе дітей аварійною дорогою і показує на ями та вибоїни.

Автор ідеї — місцевий священик Української греко-католицької церкви отець Роман. Він служить у трьох селах (Мшанець, Галівка, Плоске), через які проходить дорога Мшанець — Стрілки. Загалом аварійною дорогою користуються мешканці 11 сіл. Протяжність дороги — 18 кілометрів, з яких 15 перебувають в аварійному стані.

«З року в рік ситуація стабільно жахлива. Діяльність автодору тут обмежується тим, що коли-не-коли засипають більші ями шутром з річки», — заявив у Facebook отець Роман.

Як повідомляє видання Zaxid.net, текст написала дружина священика Наталія. Головну роль у кліпі зіграв актор, студент ЛНУ ім. І. Франка Назар Титар, який родом зі Старого Самбора. Також священник таким чином просить проголосувати за петицію про капітальний ремонт дороги Мшанець — Стрілки.