У Саудівській Аравії з магазинів вилучають одяг та іграшки кольору веселки — «вони заохочують до гомосексуальності»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Влада Саудівської Аравії вилучає іграшки та дитячий одяг кольору веселки, адже вони «заохочують гомосексуальність».

Про це повідомляє BBC із посиланням на державне телебачення Саудівської Аравії Al-Ekhbariya.

Так, чиновники Міністерства торгівлі вилучили низку товарів із магазинів у столиці Ер-Ріяді. Серед них були шпильки для волосся, поп-іти, футболки, шапки та пенали — ці предмети «суперечать ісламській вірі та суспільній моралі та пропагують гомосексуальні відтінки, націлені на молоде покоління».

Міністерство торгівлі окремо написало у Twitter, що його команди конфіскують «товари, що містять символи та знаки, що закликають до відхилення та суперечать здоровому глузду». Магазини, де знайшли такі товари, притягнуть до кримінальної відповідальності.

Хоча в Саудівській Аравії, де правлять мусульмани-суніти, немає законів, що стосуються сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності, статеві стосунки поза шлюбом, включаючи гомосексуальний секс, суворо заборонені. Відповідно до інтерпретації ісламського права в країні, одностатеві сексуальні відносини за взаємною згодою караються смертю або побиттям, залежно від «серйозності випадку». Також незаконно для чоловіків «поводитися як жінки» або носити жіночий одяг і навпаки.