У КНДР через роковини смерті лідера людям заборонено публічно сміятись чи бути пʼяним

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Північна Корея змушує мешканців дотримуватись суворої 11-денної жалоби з нагоди десятих роковин смерті колишнього лідера країни Кім Чен Іра. Про це повідомляє Daily Mail.

Кім Чен Ір — син засновника країни Кім Ір Сена. Чен Ір правив країною до своєї смерті 17 грудня 2011 року. Потім до влади прийшов його син і чинний лідер країни Кім Чен Ин. Правління Кім Чен Іра співпало з одним із найпохмуріших періодів в історії Північної Кореї — голодом 1994—1998 років, що забрав життя мільйонів людей.

Зазвичай траур у країні з нагоди роковин його смерті триває 10 днів, однак цього разу він триватиме 11 днів. У чей час мешканцям КНДР забороняється публічно сміятись, розважатись та вживати алкоголь. Зазвичай у Північній Кореї за пʼянство в дні жалоби людей арештовують як «ідеологічних злочинців».

Крім цього, у день смерті Кім Чен Іра — 17 грудня — людям заборонено виходити за продуктами. Також навіть якщо член сімʼї вмирає під час жалоби, заборонено голосно плакати, а тіло має бути винесене після того, як завершиться жалоба. У цей період заборонено святкувати дні народження, а державним компаніям наказали подбати про голодних.