У КНДР відреагували на успіх серіалу «Гра в кальмара» та заявили, що він показує «аморальність» Південної Кореї

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Північній Кореї відреагували на успіх південнокорейського серіалу «Гра в кальмара» і заявили, що він відображає «корупцію та аморальність» півдня.

Статтю опублікували у пропагандистському виданні Arirang Meari.

«Нещодавно опублікована телевізійна драма «Гра в кальмара», яка набирає популярності, викриває дійсність південнокорейського суспільства, в якому спостерігається зростання корупції та аморальності, а негідники — звична справа. [...] У телесеріалі яскраво зображено, як сотні людей, змушених жити пекельним життям в нестерпних боргах, беруть участь у жорстокій грі, в якій вони вбивають одне одного, щоб виграти приз. Це змушує людей усвідомити сумну реальність жахливого південнокорейського суспільства, в якому люди змушені вступати в крайню конкуренцію, а їх людяність знищується», — заявили у КНДР.

Також північнокорейські пропагандисти розповідають про те, що у Південній Кореї з бідними людьми поводяться «як з шаховими фігурами для багатих», і що ця стрічка символізує «сучасне суспільство тієї країни».

Зазначимо, що у КНДР заборонена південнокорейська поп-культура (телешоу і музика), порушників можуть оштрафувати та навіть відправити до вʼязниці.

  • Південнокорейський серіал «Гра в кальмара» — це трилер про виживання, дія якого відбувається в сучасному Сеулі. Групі з 456 людей пропонують зіграти в серію дитячих ігор з шансом виграти величезну суму грошей, але в разі програшу вони загинуть.
  • Через «вибуховий трафік» південнокорейський інтернет-провайдер SK Broadband подав позов проти Netflix — компанії довелося збільшити витрати на техобслуговування мережі (трафік збільшився у 24 рази). Також через його популярність у компанії Vans різко зросли продажі білих кедів без шнурків (сліпонів) — аж на 7 800%.