У Росії поліцейський майнив криптовалюту просто у будівлі МВС

Автор:
Софія Ходєва
Дата:

Управління Слідчого комітету Саратовської області в Росії порушило кримінальну справу проти поліцейського, який майнив криптовалюту просто у будівлі Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє Meduza.

За версією слідства, інспектор реєстраційно-екзаменаційного відділу Державної автоінспекції Росії майнив криптовалюту у службовому приміщенні з грудня 2020 до липня 2021 року. Як наслідок, інспекції довелося переплатити 231 тисячу рублів (близько 85 тисяч гривень) за рахунком за електроенергію.

У офіційному пресрелізі слідчого комітету ім’я поліцейського не називають. Baza пише, що його звати Сергій Токарєв, він капітан поліції.

«При обшуку у приміщенні знайшли два майнери для добування біткоїнів, WiFi-роутер і три блоки живлення, один з яких був на балансі Державтоінспекції», — зазначає видання. За результатами службової перевірки поліцейського звільнять.

Справу проти поліцейського порушили за статтею про перевищення службових повноважень.

У Росії легально здійснювати угоди з криптовалютами можна з 1 січня 2021 року.

  • Майнери біткоїнів за рік використовують майже стільки ж електроенергії, скільки і вся Україна. Дослідники оцінили, що за рік для створення цієї криптовалюти використали 121,36 терават-години енергії.
  • Вартість ринку криптовалют перевищила вартість материнської компанії Google — Alphabet. Станом на 10 лютого, оцінка всіх цифрових монет становить $1,413 трлн.