Відбір на ЧС-2022: матч Бразилії та Аргентини перервали через 5 хвилин після початку — дехто з гравців порушили карантин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Південній Америці триває кваліфікація Чемпіонату світу — 2022. У неділю, 5 вересня, відбувся матч між збірними Бразилії та Аргентини, однак його зупинили і перенесли — через те, що чотири гравці-аргентинці потрапили у Бразилію з порушеннями карантину.

Про це повідомляє BBC.

На четвертій хвилині матчу на поле стадіону «Арена Корінтіанс» вибіг міністр охорони здоровʼя Бразилії, щоб затримати чотирьох футболістів збірної Аргентини. Справа в тому, що гравці Еміліано Буендіа, Еміліано Мартінес, Крістіан Ромеро і Джованні Ло Чельсо в останні 14 днів перебували у Великій Британії, а тому не мали права на вʼїзд до Бразилії без двотижневого карантину.

Відразу після затримання вся аргентинська делегація пішла у підтрибунне приміщення, через що матч був зупинений, а потім його взагалі перенесли (дата поки невідома). Суддя і комісар матчу представлять звіт у дисциплінарний комітет ФІФА, який визначить подальші дії.

  • Роналду у відборі на ЧС-2022 встановив світовий рекорд за голами за збірну. У домашньому матчі збірної Португалії проти Ірландії Роналду забив два голи — на 89-й хвилині головою після навісу і на 6-й доданій до другого тайму хвилині. Ці два мʼячі побили рекорд. Роналду довів число голів за національну збірну до 110, побивши рекорд ексфорварда збірної Ірану Алі Даеї (109).
  • Збірна України з футболу втратила перемогу над збірною Казахстану в поєдинку відбіркового етапу на Чемпіонат світу 2022 року в Катарі. У першому матчі відбору на ЧС Україна на виїзді зіграла внічию з Францією — 1: 1. З таким же результатом закінчилося протистояння українців із фінами в Києві.