В окупованому Криму кандидат до Держдуми Росії втік з дебатів у прямому ефірі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кандидат у депутати Державної думи РФ від партії «Справедливая Россия — За правду» Олег Северненко з окупованого Сімферополя втік з дебатів, які відбувалися у прямому ефірі телеканалу в Керчі.

Про це пише «Медуза».

На початку ефіру Северненко почав розповідати про Росію та її багатства, але під час виступу передумав і попросив негайно припинити дебати.

«Чесно, я прошу вибачення...» — вибачився Северненко, на що ведуча нагадала, що у нього є ще чотири з половиною хвилини на виступ. Політик знов відмовився: «Можна я [піду]? Чесно, перехвилювався. Ну, не зможу [продовжити]». Журналістка наполягала і пропонувала закінчити монолог. Умовляння не допомогли, Северненко перейшов на благальний шепіт: «Можна зупинити ефір?»

Ведуча подякувала політику за виступ і ще раз назвала глядачам його імʼя. Тоді Северненко, не чекаючи, поки вона закінчить, покинув сцену, невдоволено киваючи головою.

  • Вибори до Державної думи Росії відбудуться 19 вересня 2021 року. Але Путін підписав указ про розширення дат голосування, тому вибори триватимуть з 17 до 19 вересня. Також росіяни обиратимуть очільників дев’яти суб’єктів РФ і депутатів 39 регіональних парламентів.
  • ЦВК Росії ухвалила постанову, згідно з якою жителям окупованого Донбасу з російськими паспортами дозволили голосувати на російських виборах до Держдуми. Там зазначили, що онлайн-голосування відбудеться в низці російських регіонів, зокрема в Ростовській області. Саме там зареєстровано найбільше людей, які отримали російський паспорт у спрощеному порядку — після указу президента Володимира Путіна про надання російського громадянства жителям окупованого Донбасу.
  • Міністерство закордонних справ України висловило протест Росії через дозвіл голосувати жителям окупованого Донбасу з російськими паспортами на виборах до Держдуми РФ.