Литовські прикордонники знайшли майданчик, де білоруси знімають відео про «побиття мігрантів»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Литовські прикордонники знайшли на білорусько-литовському кордоні спеціальний майданчик для «зйомок епізодів, як литовські прикордонники бʼють нелегалів», і опублікували відео однієї з «драм».

Відео оприлюднила Служба охорони державного кордону Литви в середу, 18 серпня.

«Ви готові до фільму в середу? Якщо так, то ділимося відео, що демонструє невдалу провокацію білоруських прикордонників. Чотири порушники повільно проникають на територію Литви. Як видно на відео, вони нікуди не поспішають, не бояться — немов на когось чекають. Щойно зʼявляються литовські прикордонники, провокатори повертаються в Білорусь і починається вистава: білоруські прикордонники відразу ж починають знімати «квартет». Зловмисники емоційно розповідають, як вони були побиті та поранені литовськими прикордонниками. Після запису цієї повністю фальшивої драми й актори, і режисери зникають у темряві білоруських лісів», — підписали відео литовські прикордонники.

Згідно з останніми даними, протягом останньої доби литовські прикордонники повернули до Білорусі майже 100 осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон. Також нелегали з Білорусі хотіли потрапити до Польщі (138 осіб) і до Латвії (46).

Білорусь неодноразово звинувачувала Литву в «побитті мігрантів» і жорстокому ставленні до вагітних жінок (які, як виявилось, симулювали втрату свідомості).