Російський «Перший канал» не показав збірну України на Олімпійських іграх. Він перервався на рекламу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Російський державний «Перший канал», який 23 липня веде трансляцію церемонії відкриття Олімпіади в Токіо, під час параду атлетів не показав вихід на стадіон команди України.

Про це повідомило російське інформаційне агентство РБК.

Трансляцію перервали на рекламу безпосередньо перед появою на полі збірної Уганди. Слідом за нею йшли українські олімпійці.

На каналі цю перерву пояснили РБК «комерційними зобовʼязаннями»: парад триває близько двох годин, і кілька разів його доводиться переривати на рекламу.

picture alliance / Contributor / Getty Images

Зазначимо, що під час чемпіонату Європи з футболу «Перший канал» також не показував початок матчів за участю збірної України, коли виконувався гімн країни.

Нагадаємо, що 23 липня у Токіо стартували літні Олімпійські ігри 2020, які триватимуть до 8 серпня. Загалом у Токіо виступлять 158 українських спортсменів. Вони представлять Україну у 25 видах спорту. 23 липня вони вже розпочали виступи — першими змагалися лучники.

  • 22 липня режисера церемонії відкриття Олімпіади звільнили за жарти про Голокост. Сатиру випустили ще у 1998 році, але саме зараз її поширили в мережі.
  • 22 липня у вікні Olympics Cheer Zone (у ньому вболівальники можуть підтримати свою збірну «оплесками») користувачі та ЗМІ помітили відокремлений від України Крим. Увечері того ж дня вікно зникло з сайту, а вже наступного дня вранці зʼявилося з правильною картою України. Міжнародний олімпійський комітет вибачився за помилку.