Режисер Міхалков отримав з держбюджету Росії 200 мільйонів рублів на фільм про протистояння субмарини та гігантського молюска

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Режисер Міхалков отримав з держбюджету Росії 200 мільйонів рублів на фільм про протистояння субмарини та гігантського молюска

Гонтар Володимир / УНІАН

Студія російського кінорежисера Микити Михалкова отримає 200 мільйонів рублів (75 мільйонів гривень) з держбюджету на зйомки фільму «Кракен» про протистояння російського атомного підводного човна і гігантського головоногого молюска.

Про це пише російський проєкт «Открытые медиа».

На фільм «Кракен» фонд виділив безповоротну субсидію у 200 мільйонів рублів. Це означає, що навіть у разі провалу кінострічки у прокаті студія не повинна повертати гроші Фонду кіно. Про зйомки «Кракена» стало відомо у травні 2021 року.

«Йдеться про поєдинок російського атомного підводного човна з одним з найстрашніших чудовиськ світового океану — кракеном. Усі драматургічні ходи, усе, що буде придумуватися, для нас має підкреслювати роботу наших моряків, які без страху і докору виконують свій громадянський і військовий обовʼязок», — розповів генеральний директор студії Леонід Верещагін.

Також студія Міхалкова отримала 70 мільйонів рублів (25 мільйонів гривень) на зйомки фільму «Чемпіон світу» про шаховий поєдинок між Анатолієм Карповим і Віктором Корчним. За даними ЗМІ, загальний обсяг держпідтримки цього фільму — 350 мільйонів рублів (130 мільйонів гривень).