В Японії чоловіка оштрафували на $80 за образу зірки реаліті-шоу, яка в результаті наклала на себе руки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Японії чоловіка оштрафували на $80 за образу зірки реаліті-шоу, яка в результаті наклала на себе руки

Реаліті-шоу Terrace House

Netflix

В Японії чоловіка оштрафували на 9 тисяч єн ($80) за образу та доведення до самогубства зірки місцевого реаліті-шоу Хани Кімури.

Про це повідомляє BBC.

Перед смертю 22-річна Кімура, колишня рестлерша й учасниця реаліті-шоу Terrace House написала серію повідомлень в соціальних мережах, в яких скаржилася на те, що з неї знущалися в Інтернеті.

Оштрафований чоловік розмістив на своїй сторінці в соцмережі повідомлення, в яких звинувачував Кімуру в «жахливому характері» і питав, коли та нарешті помре.

Кімура, яка приєдналася до Terrace House у вересні минулого року, була одним з шести учасників останнього сезону шоу. У ньому три хлопці й три дівчини жили під одним дахом, а глядачі спостерігали за їхнім повсякденним життям. Проєкт виходив на Netflix.

Повідомляється, що Кімура щодня ставала обʼєктом сотень образливих твітів від фанатів інших учасників і критиків. Шоу тривало вісім років, а закрили його в травні 2020 року після смерті Кімури.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що ці атаки посилилися після одного з епізодів, показаного тільки в Японії, в якому вона посварилася з іншою учасницею проєкту.

Чоловіка оштрафували за статтею про образи. Згідно з японським законодавством, максимальний штраф, який може бути накладено відповідно до цього звинувачення, становить 9 999 єн.

Водночас існує більш серйозне звинувачення, таке як «дифамації». По ньому особу може бути оштрафовано на суму до 500 тисяч єн ($ 4,5 тис.). Неясно, чому в цій ситуації був обраний більш мʼякий вирок. Таке рішення суду вже викликало хвилю критики в Японії.