Пес Байдена вдруге за місяць покусав людину

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Німецька вівчарка президента США Джо Байдена Мейджор, яка живе з ним у Білому домі, вдруге покусала людину. Попередній інцидент був три тижні тому.

Про це повідомляє BBC.

Родина Байденів взяла Мейджора з притулку ще в 2018 році. Зараз собаці три роки — він молодший за другого улюбленця Байденів Чемпа на 10 років. Обидва чотирилапих — Мейджор і Чемп — оселилися в Білому домі ще за тиждень до інавгурації обраного президента.

Представник першої леді Джилл Байден Майкл Ларос заявив, що людину, яку пес цього разу покусав, оглянули медики Білого дому, перш ніж він повернувся на роботу. За його словами, Мейджор все ще пристосовується до свого нового оточення.

Кого саме він покусав — представник пані Байден не уточнив, проте CNN повідомляє, що йдеться про співробітника Служби національних парків.

Нагадаємо, що 8 березня стало відомо, що Мейджор покусав охоронця Білого дому. Після цього собак відправили на тренування до будинку Байденів у штаті Денвер, де вони прожили довгий час. Проте пізніше тварин повернули назад.

  • Байден переїхав до Білого дому зі своїми домашніми улюбленцями. Цій традиції слідували багато американських президентів. Дональд Трамп став першим президентом США за понад 100 років, у якого не було домашнього улюбленця у Білому домі. Він пояснював, що не має домашнього улюбленця через брак часу.
  • Більшість президентів США зазвичай мали собак, однак бували і екзотичні випадки. Наприклад, у Теодора Рузвельта були також півні, змії, морські свинки та коні. А Калвіну Куліджу свого часу подарували єнота для обіду на честь Дня подяки, але він помилував його і залишив жити у Білому домі.