Собака Байдена нібито покусав охоронця, тож його вислали з Білого дому. Користувачі Twitter вимагають розслідувати інцидент

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Німецьких вівчарок, які належать родині президента США Джо Байдена, відправили з Білого дому в штат Делавер після того, як один з собак — Мейджор — нібито покусав охоронця. Наразі будь-які подробиці «інциденту з укусом» відсутні, однак у тому, що собак відправили до родинного помешкання президента й першої леді, нічого незвичайного немає.

Про це повідомляє CNN.

Родина Байденів взяла Мейджора з притулку ще в 2018 році. Зараз собаці три роки — він молодший за другого улюбленця Байденів Чемпа на 10 років. Обидва чотирилапих — Мейджор і Чемп — оселилися в Білому домі ще за тиждень до інавгурації обраного президента.

«Я була дуже хвилювалася, щоб собаки призвичаїлися, бо в нас є старий собака і дуже молодий собака. Їм доводиться користуватися ліфтом, до якого вони не звикли, і їм доводиться гуляти на Південній галявині, де за ними спостерігає велика кількість людей. Тож я дуже хотіла, щоб усі облаштувались і заспокоїлись», — говорила перша леді Джилл Байден у лютому.

За словами дружини президента, єдине, до чого вівчаркам заборонено наближатися, це меблі, однак молодшого Мейджора неодноразово ловили на тому, що він спить на дивані.

Людина, знайома з активністю президентських собак, повідомила CNN, що вони дійсно перебувають в будинку Байденів у Делавері, де за ними доглядає прислуга. Зазвичай їх залишають у родинному помешканні, якщо президент і перша леді перебувають в роз’їздах.

Користувачі Twitter жартують з приводу вислання собак після інциденту з охоронцем.

«Усі мої рідні стоять за Мейджора Байдена».

«Відіслати назад Мейджора Байдена — це так грубо, це ж буквально його дім… Краще відішліть співробітника охорони, його можна замінити».

«Я вимагаю якихось доказів. Записів з камер, слідів від укусів, повного розслідування. Тобто, гляньте на нього. Він же хороший хлопчик».

«Трамп може облапати 24 жінок, а Мейджор Байден — єдиний, кого вигнали?»

«Чемп на зв’язку, щоб захистити свого братика: Мейджор нікого не кусав, він не агресивний, ви всі бачили його на багатьох відео… Нас зазвичай відсилають до Делаверу, коли мама перша леді не в Білому домі — вона виїхала в понеділок для дводенної подорожі. Гав!»

«Запамʼятайте: Мейджор Байден не винний. Він хороший песик. Хтось змусив його стресувати, тож собака зробив те, що собаки зазвичай роблять — погарчав і покусав, щоб усунути додаткові джерела стресу».