Італійського мафіозі спіймали через сім років після втечі завдяки його кулінарному шоу на YouTube

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Домініканській Республіці італійські правоохоронці затримали ймовірного члена мафії «Ндрангета» — 53-річного Марка Ферена Клод Бʼяра, який сім років від них переховувався. Про це повідомляє BBC.

Поліція розповідає, що Бʼяр спокійно мешкав у домініканському місті Бока-Ріка, потім почав вести своє кулінарне шоу на YouTube.

Він ретельно приховував обличчя на відео, але це не допомогло повністю «замаскуватися» — його видали татуювання на тілі. Бʼяра заарештували минулого тижня та екстрадували назад в Італію.

Ще у 2014 році італійська прокуратура хотіла його арештувати за торгівлю кокаїном в Нідерландах від імені члена мафії «Ндрангета». Тоді він втік і дотепер переховувася від слідства.

  • В Італії почався один з найбільших в її історії судових процесів над представниками мафії. На лаві підсудних — понад 320 обвинувачених у вимаганні, незаконному обігу наркотиків і крадіжках. Справа стосується клану «Ндрангета».
  • В Італії найбільш активними та небезпечними є три мафіозні групи — калабрійська «Ндрангета», сицилійська «Коза ностра» та неаполітанська «Каморра». Саме «Ндрангету» зараз називають найсильнішим угрупованням, що займається перевезенням наркотиків з Латинської Америки, однак її вплив падає через масштабні кримінальні справи та збільшення кількості інформаторів всередині неї.
  • Торік ЗМІ повідомляли, що в південних регіонах Італії мафіозні групи почали безкоштовно роздавати їжу малозабезпеченим сімʼям, у яких через карантин закінчилися гроші.
  • У Неаполі водії швидкої допомоги просять у поліції захисту після того, як місцева мафія наказала їм не використовувати сирени і мигалки, адже це відлякує наркоторговців та їх клієнтів.