У Неаполі мафія забороняє швидким використовувати сирени — це заважає наркобізнесу. Медики просять про захист

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Неаполі мафія забороняє швидким використовувати сирени — це заважає наркобізнесу. Медики просять про захист

Zhen Hu / Unsplash

У Неаполі водії швидкої допомоги просять у поліції захисту після того, як місцева мафія наказала їм не використовувати сирени і мигалки, адже це відлякує наркоторговців та їх клієнтів. Про це повідомляє The Times.

Один з останніх інцидентів був увечері 30 січня. Швидка їхала в іспанський квартал на виклик, але машину раптово зупинили два чоловіки на мотоциклах.

«Хіба ви не зрозуміли, що тут не можна використовувати сирену? Вимкніть її, або ми вас застрелимо», — сказав один з чоловіків водієві, який пізніше викликав поліцію, щоб ті безпечно вивели його з району.

Клани з мафії Каморри в Неаполі не люблять сирен і вогнів швидкої допомоги, оскільки їх можна прийняти за прибуття поліцейських машин і перервати наркобізнес.

Через погрози мафії швидким доводиться вмикати сирену тільки тоді, коли вони вже покинули контрольовані бандами території. У звʼязку з тим, що відбувається, водії швидких просять поліцію забезпечити їм захист. За словами лікарів, за останні три роки в Неаполі відбулося близько 300 випадків нападів на медиків.