Намагався вбити пенсіонерку струмом і крав гроші у пацієнток: у Києві стоматологу оголосили підозру за шістьма статтями

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві за підозрою у замаху на вбивство, розбійних нападах та шахрайстві на 400 тис. гривень затримали лікаря-стоматолога.

Про це повідомили у пресслужбі міської прокуратури.

За даними слідства, з травня 2019 року до вересня 2020-го уродженець Чернігівської області, займаючись стоматологічною практикою, обманював пацієнтів, повідомляючи їм хибну інформацію про необхідний обсяг медичного лікування. У такий спосіб чоловік заволодів приблизно 400 тисячами гривень своїх пацієнтів.

До того ж зазначається, що у березні 2020 року стоматолог нібито для здійснення медичних процедур проник до житла однієї з пацієнток та викрав банківську картку, з якої згодом зняв 78 тисяч гривень.

Також з’ясувалося, що у червні 2020 року підозрюваний запропонував провести пацієнтку додому і застосував сильнодійні речовини, від яких жінка втратила контроль над своїми діями. Медик скористався її напівпритомним станом і викрав гроші та матеріальні цінності на загальну суму 63 тисячі гривень.

Окрім цього, стоматолога підозрюють у замаху на вбивство 70-річної громадянки — чоловік, ймовірно, під’єднав електричні дроти, які мав із собою, до електричного живлення напругою 220 В в електричному щитку, що розташований поряд із квартирою потерпілої.

Київська міська прокуратура повідомила 33-річному лікарю-стоматологу про підозру у вчиненні замаху на вбивство, розбійних нападах, крадіжці, шахрайстві у особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 187, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Наразі підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Під час засідання суду чоловік погрожував прокурору, у зв’язку з цим йому додатково інкримінували ч. 1 ст. 345 КК України (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органа).

Триває розгляд кримінальних проваджень у Дарницькому районному суді столиці за ч. 1 ст. 187 (розбій), ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК України та Броварському міськрайонному суді Київської області за ч. 3 ст. 185 КК України.