У США два штати влаштували «мʼясну війну»: Колорадо відмовляється від нього на один день, Небраска — присвячує йому день

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США два штати влаштували «мʼясну війну»: Колорадо відмовляється від нього на один день, Небраска — присвячує йому день

Kyle Mackie / Unsplash

У США два штати «воюють» через мʼясо — у Колорадо 20 березня оголосили днем без мʼяса, у Небрасці цей же день назвали «Днем мʼяса в меню». Про це повідомляє BBC.

У заяві губернатор Колорадо Джаред Поліс закликав жителів штату відмовитися від мʼяса 20 березня. За його словами, виключення продуктів тваринного походження з раціону знижує ризик різних захворювань, зокрема серцевих, онкологічних та діабету.

«Раціон на основі рослин допомагає захистити навколишнє середовище за рахунок зменшення вуглецевого сліду, збереження лісів, лугів і місць проживання диких тварин, а також знижує рівень забруднення водних шляхів», — йдеться в заяві.

BBC зазначає, що Поліс любить мʼясо, але його партнер — давній веган.

У відповідь на цю заяву сусідній штат Небраска виступив із жорстким протестом — губернатор Піт Рікеттс назвав це «прямим нападом на спосіб життя» й оголосив 20 березня «Днем мʼяса у меню». За його словами, виробництво яловичини є найбільшою галуззю в Небрасці. У Міністерстві сільського господарства штату заявили, що у цій сфері працює кожен четвертий житель Небраски, а власники місцевих ранчо щороку продають мʼясних продуктів на $12 мільярдів.

На пресконференції губернатор Небраски додав: «Якби ви позбулися яловичини в нашій країні, ви підірвали б нашу продовольчу безпеку, важливу частину здорового харчування, а також зруйнували б галузь у нашому штаті». Зазначимо, що Небраска щороку оголошує травень «Місяцем яловичини», а також продає номерні знаки для автомобілів «Яловичина».