«Тенет» Крістофера Нолана можна подивитися на кишеньковій консолі Game Boy. Стрічка вміщується на пʼяти картриджах

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Тенет» Крістофера Нолана можна подивитися на кишеньковій консолі Game Boy. Стрічка вміщується на пʼяти картриджах

WULFF DEN / YouTube

Останній фільм режисера Крістофера Нолана «Тенет», що вийшов наприкінці минулого року у форматі DVD, відтепер можна подивитися й на іншому носії. Нью-йоркський гейм-блогер Боб Вульф переніс суперечливу стрічку на кишенькову консоль Game Boy Advance від компанії Nintendo — вона вміщується на п’яти картриджах.

Про це блогер розповів у своєму каналі на YouTube.

«Тенет» на кишеньковій консолі йде з частотою 6 кадрів на секунду на екрані з роздільною здатністю 240 х 160 пікселів. Блогер навіть прикрасив картриджи обкладинкою ручної роботи.

WULFF DEN / YouTube

Ідея перенести фільм тривалістю 2,5 години на картриджі виникла у Вульфа після виходу фільму у прокат в розпал пандемії коронавірусу.

«Це фільм, картинка та звук якого справді вимагає того, щоб ними насолоджувались у ваших театрах на великому екрані», — заявляв Нолан.

Після цієї заяви режисера блогер вирішив перенести «Тенет» на кишенькову консоль з мініатюрним екраном. Він замовив необхідне обладнання та успішно переніс стрічку на картриджі.

WULFF DEN / YouTube

«Не один. Не два. А п’ять картриджів до Game Boy Advance. Украй імовірно, що це найгірший спосіб подивитися «Тенет», але все одно можна зрозуміти, що відбувається… Ви теж можете спробувати подивитися цей фільм у найгірший спосіб, який можна уявити», — прокоментував Вульф свій досвід перегляду кіно на невеличкому екрані консолі.

Для того, щоб повторити експеримент блогера, достатньо купити найдешевші картриджі та ліцензійну копію фільму. Кожен картридж вміщує максимум 30 хвилин відео. Також знадобиться кілька програм і обладнання для запису — Вульф детально описав процес у своєму відео, щоб кожен ентузіаст зміг повторити його досвід.