Добкін розповів, що було у зеленій книзі з вірального ролика з Кернесом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У зеленій книзі з вірального відео Михайла Добкіна та Геннадія Кернеса за сюжетом була програма розвитку міста Харкова. Про це Добкін розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Програма розвитку міста Харкова. Точніше — тільки зелена обкладинка», — пояснив він.

Йдеться про відео, на якому змонтовані невдалі або епатажні фрагменти зйомок передвиборчого ролика тоді ще кандидата на пост міського голови Харкова Михайла Добкіна та його помічника Геннадія Кернеса. Автор відео до теперішнього часу достовірно невідомий. Сам Добкін називав оприлюднення цього відео провокацією від конкурентів. У 2008 році під час інтервʼю з Дмитром Гордоном заявив, що знає, кому може належати авторство ролика, але не буде вчиняти щодо нього жодних дій.

Відео опублікували 27 вересня 2007 року — через півтора року після виборів, воно має понад 6 мільйонів переглядів на YouTube, а цитати з нього стали мемами. У 2008 році на це відео зняла пародію студія «Квартал 95» із Володимиром Зеленським у головній ролі.

  • Михайло Добкін — колишній мер Харкова (обіймав цю посаду з березня 2006 до березня 2010 року), ексочільник Харківської області (із березня 2010 до березня 2014 року) та екснардеп. На початку березня 2014 року прокуратура оголосила Добкіну підозру в «посяганні на територіальну цілісність України». Через пів року ГПУ справу закрила, не знайшовши доказів провини. Після смерті Кернеса Добкін натякнув, що планує балотуватися знову.