I’m the best. Пісня українського репера Максима Доши потрапила до підбірки найгірших за версією коміка Джиммі Феллона

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
I’m the best. Пісня українського репера Максима Доши потрапила до підбірки найгірших за версією коміка Джиммі Феллона

The Tonight Show Starring Jimmy Fallon / YouTube

Американський комедіант і телеведучий Джиммі Феллон додав до свого списку найгірших пісень Do Not Play композицію українського репера та героя мемів Максима Доши.

«Давайте подивимося, хто в моєму списку Do Not Play. Першим іде український репер… Максим Доши, який виступав на шоу «Україна має талант» у 2010 році. Давайте послухаємо його пісню, що називається I’m the best, — оголосив Феллон перед тим, як увімкнути трек.

Пісню Доши прослухали всього 20 секунд, після чого перемкнулися на наступного виконавця.

Пісня та кліп на неї зʼявилися в 2014 році. Її просуванням опікувалась компанія Ello, що, згідно з описом на сайті, «є справжнім проривом у світі російськомовної поп-музики».

Максим Доши описує свою творчість як «експериментальний альтернативний реп». Він відомий українцям головним чином завдяки своєму виступу у другому сезоні шоу «Україна має талант». Саме звідти пішов меметичний вираз «це щось на рівні Висоцького, а може й вище» — саме так прокоментував лірику репера його батько.

Журі забракували виконавця, а публіка його освистала. Доши сказав у відповідь на критику, що «просто так це не залишить» і закричав перед виходом зі сцени: «Я ще повернуся!»

«Вони аматори, вони не професіонали. Я думав, на телебаченні працюють професіонали, а не аматори. Я це просто так не залишу. Вибачте мене, я шість місяців займаюся музикою. Нехай це мало, але я вже переріс аматорський рівень. Я підніму громадськість, я покличу газети, я все розповім журналістам, і ми розчавимо мейнстрім!» — гнівно заявив репер.

Доши дотримався свого слова і через рік повернувся на шоу вдруге, щоб виправити свій імідж. Однак глядачі знову підняли його на сміх. Репер звинуватив ведучих у продажності, адже його пісня «в інтернеті всім сподобалася».

«Ви тут робите продажне шоу. Мені тут нічого додати. Тупе, продажне шоу», — прокоментував Доши свою дискваліфікацію.

У 2017 році репер потрапив на шоу «Німеччина шукає зірку», де в журі були знамениті співаки Дітер Болен з гурту Modern Talking і Ганс-Петер Ґеердес зі Scooter. Доши знову дискваліфікували — Болен назвав спів репера «гівном».

Доши пішов зі сцени, однак майже одразу повернувся і вмовив дозволити йому заспівати вдруге. Журі пішли зі сцени й залишили Доши виконувати пісню на самоті. Пізніше його вигнав охоронець.