«Дубина — Слуга українського народу». Нардеп Дубінський створив в Раді своє обʼєднання

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Народний депутат Олександр Дубінський, якого виключили з фракції «Слуга народу» у Верховній Раді, створив в парламенті своє міжфракційне обʼєднання під назвою «Дубина — Слуга українського народу».

Про це він повідомив в Telegram.

«Кількість учасників цього обʼєднання не буде обмежена своїм початковим складом. А вибір назви обʼєднання був абсолютно невипадковим», — написав Дубінський, не уточнивши, причину вибору такої назви.

Як повідомив нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко, до складу МФО Дубінського увійшли переважно чинні депутати «Слуги народу» — Олексій Мовчан, Сергій Швець, Антон Поляков (колишній член СН), Анастасія Ляшенко, Андрій Боблях і Дмитро Чорний.

Журналісти-розслідувачі відносять вищевказаний нардепів, як і самого Дубінського, до групи впливу олігарха Ігоря Коломойського.

  • 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.
  • Санкції проти зазначених осіб запровадили через так звані «плівки Деркача» про нібито втручання Джо Байдена у внутрішні справи України. Вашингтон називає нардепа Андрія Деркача «російським агентом». Проти нього санкції запровадили раніше. У Кремлі тоді на це відреагували, назвавши «дурницею» причетність Деркача до спецслужб.
  • 1 лютого Дубінського виключили з фракції «Слуга народу», але він, як і раніше, очолює осередок партії в Київській області.