Учасник штурму Капітолія надіслав своїй колишній відео, але не знайшов підтримки та назвав її «дурепою». Жінка передала листування до ФБР

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Учасник штурму Капітолія надіслав своїй колишній відео, але не знайшов підтримки та назвав її «дурепою». Жінка передала листування до ФБР

Samuel Corum / Stringer / Getty Images

Один з учасників штурму Капітолія у столиці США 6 січня надіслав своїй колишній дівчині відео з місця подій, а також додав, що якщо вона не вірить, що вибори були «вкрадені» на користь Джо Байдена, то вона «дурепа». Та передала його повідомлення до ФБР, і тепер чоловіку загрожує до 20 років тюрми.

Про це пише The Washington Post.

Річард Мічетті з Пенсильванії почав переписуватися зі своєю колишньою ще 5 січня, напередодні заколоту у Вашингтоні (округ Колумбія), коли їхав потягом до столиці. Він писав, що вважає вибори «вкраденими».

Наступного дня, після мітингу біля Білого дому, де Дональд Трамп закликав піти до Капітолія та «проявити силу», протестуючи проти затвердження перемоги Байдена, Мічетті долучився до тисяч інших прихильників президента, які влаштували безпорядки.

У розпал штурму чоловік написав своїй колишній, що бере участь у захопленні Капітолія, і поскаржився на опіки очей від перцевого газу поліції.

«Якщо ти не розумієш, що вибори вкрадені, то ти дурепа», — написав Мічетті в одному з повідомлень і додав кілька фото та відео, які зняв під час сутичок із поліцією.

Наступного дня жінка звернулася до ФБР і передала агентам листування з фото та відео, що надіслав її колишній хлопець. Спецслужби перевірили записи з камер спостереження, що підтвердили участь Мічетті в заворушеннях. Також агенти встановили, що він зупинявся у вашингтонському готелі в день штурму.

Мічетті обвинувачують у незаконному проникненні до режимного об’єкту, насильницькій поведінці та перешкоджанні діяльності Конгресу. Якщо провина чоловіка буде доведена, його засудять до 20 років ув’язнення. На цьому тижні його відпустили під заставу.

Наразі Мічетті — один з 200 американців, яких обвинуватили за участь у заколоті. Багатьох із них виявили завдяки листуванню з друзями та родичами, де вони хизувалися захопленням Капітолія.