Співачка Ріанна сфотографувалася з індуїстським кулоном на грудях. Її звинуватили в неповазі до релігії

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Барбадосько-американська співачка Ріанна опублікувала в Instagram фото з оголеним торсом та кулоном у вигляді індуїстського бога Ганеші на грудях. Користувачі соцмережі назвали її прикрасу культурною апропріацією , а її використання — неповагою до індуїзму.

«Ви носите кулон з божеством і мурті з моєї культури, яке вже достатньо культурно апропрійовано», — написав один з користувачів серед тисяч коментарів.

«Сподіваюся, вона поверне кулон, тому що вона точно не знає, як його носити, бо це до безумства неповажно», — додав інший.

Деякі користувачі Instagram також зазначили, що використання кулона з зображенням Ганеші може мати певний підтекст з огляду на те, що співачка висловлювала підтримку фермерським протестам в Індії, які спалахнули ще в минулому році через нові закони про сільське господарство.

На початку лютого Ріанна, як і багато інших знаменитостей, закликала в Twitter до обговорення проблеми, з якими стикнулися фермери.

«Чому ми про це не говоримо!?» — запитала вона та поширила посилання на новину про те, що влада Індії відключає інтернет на тлі зіткнень протестувальників і поліції.

Після цього міністр закордонних справ Індії випустив заяву, де розкритикував знаменитостей, що роблять «некоректні коментарі» та поширюють «пропаганду», яка роз’єднує індійців.

Також проти підтримки протестувальників західними селебріті виступив міністр внутрішніх справ країни, а одна з боллівудських акторок, відома своїми проурядовими поглядами, назвала Ріанну «порнозіркою», пише BBC. Деякі індійці почали прославляти в мережі колишнього хлопця Ріанни Кріса Брауна, який періодично бив її.

Як зазначає The Guardian, Ріанну не вперше звинувачують у культурній апропріації. Минулої осені співачка вибачилася за використання пісні з фрагментами читання мусульманських текстів у своєму показі мод.

У 2012 році її звинуватили за використання одягу та мейкапу в стилі Шинуазрі в кліпі на пісню Princess of China, де вона заспівала разом із гуртом Coldplay.

  • Протести фермерів в Індії тривають уже 6 місяців. Люди вимагають від уряду скасування трьох нових законів, які передбачають ліквідацію посередництва і підвищення доходів фермерів — їм нададуть можливість продавати свою продукцію на комерційному ринку в будь-якій точці країни. Протестувальники вважають, що на ділі ці закони додають великого впливу перекупникам і загрожують незалежності селянських господарств.
  • 26 січня 2021 року на мітинг у Нью-Делі вийшли сотні тисяч фермерів. Зіткнення почалися після того, як колони протестувальників відхилилися від узгодженого з правоохоронцями маршруту. Фермери змогли зайняти Червоний форт і намагалися штурмувати будівлю поліції.