Протести проти перевороту у Мʼянмі: на вулиці вийшли бодібілдери та дівчата у сукнях принцес

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Мʼянмі у місті Янґон на пʼятий день протестів проти військового уряду молодь влаштувала «творчу» акцію протесту — на вулиці виходили наречені, принцеси та бодібілдери. Це називають частиною стратегії, яка відмінна від тактики залякування, що її використовує уряд.

Про це повідомляє MSN.

У середу, 10 лютого, пʼятий день поспіль у Мʼянмі проходять загальнонаціональні демонстрації після затримання лідера держави й проти військової диктатури. В останні дні поліція застосовує силу щодо учасників акцій — сльозогінний газ, водомети, гумові та бойові кулі.

Поряд з напівоголеними чоловіками були жінки в костюмах принцес і королев краси в діадемах, у інших були яскраві парасольки від сонця. Інша група жінок протестувала у весільних сукнях з тафти і мережива.

«Я не хочу диктатури, я просто хочу хлопця», — скандувала одна з учасниць акції.

Тим часом у посольства Японії в Янґоні кілька протестувальників провели свою акцію у надувних басейнах.

«Ми завжди думаємо про те, щоб бути більш креативними і як привернути міжнародну увагу. Наше покоління Z розумне і ми будемо розумно протестувати», — сказав один зі студентів, який організував акцію.

Також наречений і наречена одягли своє весільне вбрання і рука об руку вийшли на вулицю з табличкою «Наше весілля може почекати, але не цей рух».

  • 1 лютого 2021 року в Мʼянмі стався військовий переворот. Владу в країні взяла армія і генерал Мін Аун Хлайн. Військові виступили проти голови уряду Аун Сан Су Чжі, партія якої перемогла на виборах в листопаді 2020 року. Військові затримали членів уряду, ввели військовий режим та заблокували соцмережі. В країні почалися протести, а США і ООН вимагають звільнити уряд.
  • Мʼянма — це країна з 54-мільйонним населенням, що межує з Бангладеш, Індією, Китаєм, Таїландом і Лаосом. З 1962 по 2011 рік нею прямо чи опосередковано керував репресивний військовий уряд, що викликало міжнародний осуд та запровадження санкцій.