У Німеччині бізнесмен розробив свою вакцину від коронавірусу і випробовував її на собі та родині. За експерименти проти нього порушили справу

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Німеччині доктор медичних наук і бізнесмен Вінфрід Штеккер власноруч створив препарат, який, імовірно, може допомогти від коронавірусу, і випробовував його на собі, своїй дружині та дітях, а також на десятках добровольців. Тепер проти нього порушили справу.

Про це з посиланням на представника прокуратури міста повідомляє медіакомпанія MDR Sachsen.

За словами Штеккера, навесні 2020 року він чотири рази ввів собі препарат у мʼяз стегна, після чого заявив, що нечутливий до вірусу.

Також він вводив препарат дружині, дітям і 65 добровольцям. Згідно зі спостереженнями професора, побічних ефектів, окрім невеликого подразнення і болю в місці уколу, ні у кого з них не виникло, проте у всіх зʼявилися антитіла.

У вересні він повідомив про свої результати до Інституту імені Пауля Ерліха, що відповідає в Німеччині за реєстрацію вакцин і моніторинг у цій галузі. Лікар попросив розширити випробування, щоб підтвердити ефективність препарату, проте Інститут звернувся до прокуратури.

У 1987 році лікар Вінфрід Штеккер заснував компанію Euroimmun, яка розробила методи виявлення аутоімунних та інфекційних захворювань. У 2017 році чоловік продав компанію американській корпорації за €1,2 мільярда.