У Росії оштрафували чоловіка, який спілкується лише жестовою мовою. Силовики заявили, що він скандував гасла

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Суд у Санкт-Петербурзі оштрафував чоловіка з вадами слуху після затримання на акції протесту в підтримку опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє «Апологія протесту».

Чоловік має інвалідність ІІІ групи та спілкується жестовою мовою. Його адвокат розповів, що 31 січня чоловік йшов до магазину повз місце проведення акції, про яку взагалі нічого не знав. Коли ж побачив, що почали затримувати інших людей, то показав силовикам жест, що не чує їх. Незважаючи на це, працівники поліції його затримали.

У відділку він провів девʼять годин. Перекладача на мову жестів йому так і не надали. Адвокат наголошує, що чоловік не міг зрозуміти розʼяснення правоохоронців про право не свідчити проти себе і не знав, які в нього права та обов’язки.

У протоколі ж працівники поліції вказали, що чоловік «спільно з іншими учасниками публічного заходу скандував гасла» — незважаючи на те, що не має можливості говорити.

  • У Росії 23 і 31 січня після арешту Навального відбулися наймасовіші за останні роки мітинги. Загалом на акціях силовики затримали понад 10 тисяч осіб та порушили близько 50 кримінальних справ.