Держдума Росії заборонила лайку у соцмережах. Але її стало лише більше

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Держдума Росії заборонила лайку у соцмережах. Але її стало лише більше

Sascha Matuschak / Unsplash

У Росії з 1 лютого набули чинності поправки, які зобов’язала соцмережі не допускати використання нецензурної лексики. Однак її стало лише більше.

Про це пише РБК.

Відповідне дослідження проводила «Медіалогія». Там аналізували публікації користувачів у «Вконтакте», «Одноклассниках», Facebook, Twitter та Instagram.

У лютому 2020 року там нарахували приблизно 426,5 тисячі публікацій з використанням нецензурної лексики. 25—26 січня 2021 року (за тиждень до набуття чинності поправок) — 631 тисячу, а 1—2 лютого — вже 646 тисяч.

Найбільш обговорюваними подіями серед росіян у кінці січня — початку лютого стали затримання Олексія Навального та подальші протести. Водночас рік тому вони обговорювали перші випадки коронавірусу.

На думку агентства «Соціальні мережі», сама новина про поправки спровокувала використання більшої кількості нецензурної лексики. Водночас там прогнозують, що найближчим часом кількість публікацій з лайкою повернеться до середніх значень.

  • У грудні Держдума Росії ухвалила законопроєкт, який зобов’язує соцмережі не допускати використання нецензурної лексики. Однак жодних покарань за це поки не введено.
  • Автори документу вважають, що соцмережі стануть добровільно фіксувати такі публікації та блокувати їх.