У Канаді заможна пара обманом отримала вакцину від COVID-19, яка призначалася представникам корінного народу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Канаді заможна пара обманом отримала вакцину від COVID-19, яка призначалася представникам корінного народу

Bicanski / Pixino

У Канаді багата сімейна пара вирушила на приватному літаку за понад 1,5 тисячі кілометрів, щоб отримати вакцину від коронавірусу, яка призначалася для представників одного з корінних народів.

Про це повідомляє Business Insider.

Родні й Катерина Бейкер вирушили з Ванкуверу в Бівер-Крік (провінція Юкон). Там діє центр вакцинації для представників корінної нації Білої ріки (White River First Nation).

Бейкер був главою Great Canadian Gaming Corporation. За даними видання, у 2019 році його загальний дохід становив понад $10 мільйонів. Компанія оголосила про його відставку 25 січня, через чотири дні після того, як їх з дружиною оштрафували за те, що сталося.

Міністр громадських служб Юкону Джон Стрейкер сказав, що пара збрехала співробітникам клініки, де робили щеплення, прикинувшись працівниками місцевого мотелю. Їм висунули звинувачення в порушенні закону Юкону про надзвичайні цивільні заходи. Відповідно до карантинних обмежень, люди, які прибувають в Юкон, повинні перебувати на самоізоляції протягом 14 днів. У підсумку обох оштрафували на $1 150 кожного.

При цьому доктор Брендан Хенлі, головний лікар Юкону, сказав, що дії пари представляють «дуже низький» ризик для суспільства, але описав їхню поведінку як «верх егоїзму».