Російський лижник хотів вдарити суперника палицею, а після фінішу збив його. Винуватця дискваліфікували та залучили поліцію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Російський лижник хотів вдарити суперника палицею, а після фінішу збив його. Винуватця дискваліфікували та залучили поліцію

Flickr / Fil.Al

Лижник зі збірної Росії Олексій Большунов на етапі Кубку світу намагався вдарити свого опонента з Фінляндії Йоні Мякі палицею, а після фінішу в’їхав у нього.

Про це пише BBC.

Обидва спортсмени були перед самим фінішем і змагалися за друге місце. Однак фін під кінець естафети підрізав росіянина, через що той спочатку намагався вдарити його палицею, а після фінішу навмисне врізався у нього.

Через цей інцидент спочатку дискваліфікували Большунова, а згодом і всю збірну Росії. Бронзову медаль отримала друга російська збірна.

Спочатку в Росії підтримали свого спортсмена, називаючи поведінку Йоні Мякі «скотинячою». Але згодом як Большунов, так і Асоціація лижних видів спорту Росії (АЛВСР) офіційно вибачилися перед фіном.

«Ворожість не є частиною духу російської команди, і ми високо цінуємо принцип чесної гри в усіх аспектах. Тому Олександр Большунов вибачився перед Йоні Мякі, АЛВСР направила у Фінську лижну асоціацію офіційний лист із вибаченнями», — зазначили там.

Однак проблеми Большунова на цьому не закінчилася. Сам Мякі зазначив, що не буде писати на нього заяву в поліцію, але це зробили інші громадяни Фінляндії. Наразі правоохоронці проводять перевірку. За словами юристів, цю подію можуть кваліфікувати як напад поза спортивними змаганнями, а тому Большунову може загрожувати кримінальна відповідальність.