На Шрі-Ланці коронавірус виявили у глави МОЗ — вона просувала травʼяний сироп для запобігання ковіду

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

На Шрі-Ланці позитивний результат тесту на коронавірус отримала міністр охорони здоровʼя, яка просувала використання травʼяного сиропу для запобігання коронавірусу. Про це повідомляє BBC.

Павітра Ванняраччі публічно вживала сироп, виготовлений шаманом, який стверджував, що напій діє як довічне щеплення від вірусу. У його складі мед і мускатний горіх. Рецепт шаману явився уві сні.

Хоча лікарі в країні і спростували твердження про те, що травʼяний сироп діє, але тисячі людей поїхали в село до шамана, щоб отримати його.

З початку пандемії в Шрі-Ланці зареєстровано 56 076 випадків коронавірусу і 276 смертей, причому в останні місяці кількість випадків захворювання різко зростає.

Шрі-Ланка — не єдине місце, де топчиновники просувають неперевірені методи лікування COVID-19. Наприклад, у квітні 2020 року президент Мадагаскару роздавав людям відвар полину від коронавірусу. «Лікувальний» чай виготовили на основі полину, який начебто ефективний при лікуванні малярії, та інших місцевих трав. Тоді президент заявляв, що цей чай допоміг вилікувати двох хворих, і він сам його вживає.