Міносвіти Росії пропонує школярам у день мітингів «прогулятися у лісі» і нагадало, куди може привести «дитяча цікавість»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністерство освіти Росії закликало батьків не пускати своїх дітей на мітинги на підтримку опозиціонера Олексія Навального, які заплановані на 23 січня. Із цими закликами відомство звернулося у Facebook.

У міністерстві наголосили на неприпустимості втягування молоді у «різні політичні дії і провокації». Там також наголосили, що «дитяча цікавість» може обернутися «плачевною ситуацією». Тому закликають батьків бути пильними і «захистити» дітей від «небезпеки подібних «прогулянок».

Натомість чиновники пропонують альтернативні види дозвілля у ці вихідні — «прогулянки в лісі», «перегляд улюбленого кіно», «фотосесія з дітьми» або ж «настільні ігри».

Крім того, як повідомляє штаб Навального, у школах та вишах учнів і студентів попереджають про заборону брати участь в акціях та погрожують відрахуванням або ж притягненням до адміністративної відповідальності.

Тим часом, у російському сегменті TikTok підлітки продовжують масово публікувати відео із закликами виходити на мітинги та знімають зі шкільних стін портрети президента Росії Володимира Путіна.

Речник Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи цей флешмоб, заявив, що наявність портретів Путіна в школах не регламентується державою, хоча школярі повинні знати керівників держави в обличчя. «Що стосується флешмобів, вони бувають різні, приємні чи ні», — додав він.