WP: США витратили з бюджету понад $100 тис. на туалет для Секретної служби, що охороняла родину Іванки Трамп. Вона не пускала агентів у свої

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Від вересня 2017 року США щомісяця витрачають з бюджету по $3 тисячі, а загалом вже понад $100 тисяч, на оренду приміщення для співробітників Секретної служби по сусідству з будинком доньки президента США Дональда Трампа Іванки та її чоловіка Джареда Кушнера, бо вони не пускали агентів у свої туалети.

Про це повідомляє The Washington Post.

За даними газети, родина доньки Трампа мешкає в елітному районі Вашингтону — Калорамі, у будинку площею майже 464 квадратних метри, із шістьма спальнями і шістьма вбиральнями.

Як зазначається, спочатку секретні агенти користувалися портативним туалетом біля будинку, але на це почали скаржитися сусіди. Тоді правоохоронці стали справляти потребу в сусідньому будинку колишнього президента Барака Обами, в резиденції віцепрезидента Майкла Пенса чи бігати до вбиралень ресторанів неподалік. Зрештою з 27 вересня 2017 року Секретна служба почала орендувати підвальну студію з туалетом площею 76 квадратних метрів у сусідів родини доньки Трампа. Термін дії договору закінчується 26 вересня цього року, загалом уряд заплатить за це $144 тисячі.

Водночас представник Білого дому заперечує, що Трамп і Кушнер не пускали агентів до свого туалету, а також запевняє, що Секретна служба самостійно ухвалила таке рішення.

У самій службі спочатку відмовилися коментувати «кошти, методи або ресурси, що використовуються для виконання нашої захисної місії», але після оприлюднення інформації надіслали листа, у якому йшлося, що Секретна служба намагається мінімально впливати на домогосподарства, які вона захищає.

«Відповідно до цієї практики співробітники Секретної служби не просять про доступ до приватних резиденцій. Іванка Трамп і Джаред Кушнер не відмовляли співробітникам Секретної служби в доступі до свого дому, включаючи користування туалетом», — наголосили у пресслужбі.

Тим часом співробітник правоохоронних органів, який знається на ситуації, підтвердив The Washington Post, що агентів не пускали туди за рішенням родини.

  • Раніше доньку президента США Іванку Трамп викликали до офісу генпрокурора Вашингтону (округ Колумбія) у зв’язку з розслідуванням розтрати коштів з інавгураційного фонду у 2017 році. Ідеться про неправомірну передачу одному з готелів Дональда Трампа у Вашингтоні близько мільйона доларів.