У Німеччині скаржаться на людей, які катаються на санях на території колишнього концтабору Бухенвальд

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Німеччині скаржаться на людей, які катаються на санях на території колишнього концтабору Бухенвальд

Forstbetrieb Fichtelberg / Flickr

Адміністрація колишнього нацистського концтабору Бухенвальд (наразі це меморіал) скаржиться на людей, які катаються на санях на його території — таким чином вони порушують спокій загиблих.

Про це повідомляє BBC.

Меморіал розташований на схилі пагорба, у лісі — цей район зараз популярний для зимових екскурсій. Історик з Бухенвальду розповів, що спортивні заходи на цьому місці заборонені, але в минулі вихідні тут влаштували санні траси.

«Зараз через пандемію майданчики для зимових видів спорту в Тюрингії закриті, тому вони використовують меморіал. На жаль, дедалі більше людей виявляють неповагу до цього місця та катаються тут, окрім цього, ще й на конях і мотоциклах», — пояснив історик і додав, що після інциденту с санями меморіал посилив охорону.

У концтаборі Бухенвальд померли понад 56 тисяч увʼязнених. У 1937—1945 роках нацисти увʼязнили близько 280 тисяч чоловіків, жінок і дітей на пагорбі Еттерсберг недалеко від міста Веймар. Переважно це були євреї, сінті та роми, активісти руху опору, гомосексуали та радянські солдати. Їх били, морили голодом і катували. Деяких використовувалися для медичних експериментів. У квітні 1945 року американські війська звільнили Бухенвальд. Тоді вони виявили купи трупів, камери тортур, крематорій і виснажених людей, яким вдалось вижити.