Байдену теж загрожує імпічмент — його ініціює перший конспіролог QAnon у Конгресі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Байдену теж загрожує імпічмент — його ініціює перший конспіролог QAnon у Конгресі

@jackmirkinson / Twitter

Новообрана конгресвумен Марджері Тейлор Грін, яка підтримує конспірологічні теорії та культ QAnon, пообіцяла ініціювати імпічмент президента Джо Байдена в перший день його перебування при владі — 21 січня.

Про це Грін повідомила у Twitter після того, як Палата представників США проголосувала за імпічмент Дональда Трампа.

В ефірі консервативного каналу Newsmax конгресвумен, яка підтримує президента Дональда Трампа та його ідеї, заявила, що Байден планує зловживати владою і готовий продати інтереси США.

«Його з легкістю куплять іноземні уряди, китайські енергетичні компанії, українські енергетичні компанії, тож 21 січня я ініціюю імпічмент Джо Байдена», — сказала вона, не уточнюючи, які саме звинувачення фігуруватимуть в оголошенні недовіри.

Цей аргумент перекликається з «компроматом», який почав шукати проти Байдена адвокат Трампа Рудольф Джуліані. З опублікованих матеріалів випливає, ніби син колишнього віцепрезидента Хантер Байден мав корупційні зв’язки через українську газовидобувну компанію Burisma. Наразі Міністерство юстиції США розслідує таку можливість.

У виступі на Newsmax Грін зазначила, що імпічмент Байдена означатиме, що республіканці в Конгресі стоять за свій народ і борються за нього. Вона також не вірить, що люди, налякані перспективою правління Байдена, могли вчинити насильство у Вашингтоні, і засудила штурм Капітолія.

  • Бізнесвумен Марджері Тейлор Грін обійшла на праймеріз Республіканської партії нейрохірурга Джона Ковена і стала кандидатом у Палату представників Конгресу від штату Джорджія. Пізніше її обрали.
  • Крім конспірологічних теорій QAnon, Грін також підтримує антисемітські та расистські погляди, чим заслужила відразу серед однопартійців. Відомо, що її кампанія співпрацювала з колишніми та чинними посадовцями, які повʼязані з президентом США Дональдом Трампом.
  • Пандемія коронавірусу посприяла поширенню конспірології QAnon у Європі — її підтримав навіть відомий співак Роббі Вільямс.