Прибирання як спосіб схуднути та підготовка білизни для чоловіка. Владу Сеулу звинуватили в сексизмі за поради для вагітних

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Прибирання як спосіб схуднути та підготовка білизни для чоловіка. Владу Сеулу звинуватили в сексизмі за поради для вагітних

Andras Czipa / Flickr

У Південній Кореї уряд відкликав недавно опубліковані принципи поведінки для вагітних через негативну реакцію на використання застарілих сексистських стереотипів.

Про це повідомляє CNN.

Рекомендації випустив інформаційний центр з питань вагітності та пологів при уряді Сеулу. Зокрема, у них були присутні інструкції з «приготування напівфабрикатів, щоб чоловік, не знайомий з кулінарією, міг легко їх використовувати».

У них також йшлося, що вагітні жінки «повинні підготувати спідню білизну, шкарпетки, сорочки, носові хустки в ящику для чоловіка і дітей, щоб вони могли носити їх протягом 3—7 днів, поки жінка перебуває в лікарні». Також вагітним радили купити повʼязку для волосся, щоб «не виглядати розпатланою, оскільки якийсь час ви не зможете мити голову».

Крім того, жінкам рекомендували займатися домашніми справами (такими як прибирання та миття посуду), щоб схуднути. «Витягування рук уперед під час миття підлоги допоможе розтягнути мʼязи спини, плечей і рук», — йдеться в інструкції.

Також жінкам радять розвісити одяг, який вони носили до весілля, або одяг меншого розміру, який вони хотіли б носити після пологів, і «дивитися на нього, коли вони хочуть зʼїсти більше, ніж необхідно, або пропустити тренування».