У Швейцарії понад чотири сотні британських туристів втекли з-під карантину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Швейцарії понад чотири сотні британських туристів втекли з-під карантину

Mickael Tournier / Unsplash

Сотні британців, які прибули до швейцарського курортного містечка Фербір, таємно покинули свої готелі, після того, як місцева влада розпорядилася відправити їх на десятиденний карантин.

Про це пише Deutsche Welle.

Рішення про ізоляцію прибулих з Великої Британії гостей ухвалили на тлі новин про швидке поширення в Сполученому Королівстві нової мутації коронавірусу. Влада країни вирішила, що всі туристи, які прибули з цих держав в період з 14 грудня, повинні провести під карантином 10 днів, починаючи з дня приїзду.

Через це рішення на карантин загалом повинні були піти 420 осіб, які прибули у Фербір з Великої Британії. 50 осіб з них залишили Швейцарію відразу ж після отримання повідомлення про необхідність ізолюватися. З решти 370 туристів до 27 грудня у Фербірі залишилося менше ніж 12 осіб.

Зазначається, що більшість гостей залишили свої готелі вночі. Голова муніципалітету Багнес, де розташований Фербір, Жан-Марк Сандоз заявив, що муніципалітети в Швейцарії не отримали ніякої підтримки в реалізації карантинних вимог, про які було оголошено раптово. «Родини з малими дітьми виявилися замкненими на 20 квадратних метрах. Це було нестерпно», — підкреслив Сандоз.

Деякі британці, які залишили Швейцарію, вирішили провести залишок відпустки в сусідній Франції. Гірськолижні спуски там закриті, однак громадянам Великої Британії не забороняється залишати готельні номери.

  • В Австрії через великий наплив туристів на гірськолижних курортах обмежують або взагалі припиняють їх роботу, адже не можуть забезпечити соціальну дистанцію між відпочивальниками.