Українських вчителів змусять заклеїти в підручниках інформацію про «лікування раку содою». Школярам розповідатимуть про йодовану сіль

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

В Україні вчителів примусять заклеювати у підручниках із хімії скандальний текст про соду, яка нібито лікує рак.

Про це повідомляє ZN.UA, у розпорядженні якого є лист від Інституту модернізації змісту освіти, що розіслали по школах.

Як зазначають у листі, видавництво «Грамота» підготувало вклейки з новим текстом для рубрики «Повторення найважливіших питань». У ньому йдеться про користь йоду та йодованої солі.

«Просимо довести зазначену інформацію до відома вчителів та організувати заклеювання попереднього тексту задля використання в освітньому процесі оновленої версії сторінки 8 підручника «Хімія. 9 клас», — наголошено в листі.

Нагадаємо, раніше в підручнику з хімії для 9 класу виявили поради пити водний розчин соди для «профілактики і лікування онкозахворювань, хвороб шлунково-кишкового тракту, помʼякшення кашлю при застуді» тощо.

Після цього в Україні спалахнув скандал, натомість авторка підручника Марія Савчин заявила, що кричущої помилки в тексті немає, адже, за її словами, соду використовують разом із хіміотерапією, бо вона нібито помʼякшує її.

  • Раніше BBC провело дослідження контенту YouTube і виявило, що алгоритми сервісу пропонують користувачам відео про «диволіки» від раку, які набирають багато переглядів і супроводжуються рекламою великих брендів. Наприклад, користувачам рекомендували вживати куркуму й соду для лікування захворювання, пити соки та перейти на екстремальну дієту.