Отруєння Навального: Біля будівлі ФСБ у Москві затримали режисера, який вийшов на пікет з трусами в руках

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Москві біля будівлі ФСБ затримали режисера Віталія Манського, який вийшов на одиночний пікет на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

У руках режисер тримав сині труси — це реакція на оприлюднену напередодні розмову Навального зі співробітником ФСБ Костянтином Кудрявцевим, який визнав, що причетний до отруєння опозиціонера. «Новачок» під час замаху нанесли саме на спідню білизну Навального.

Коли поліцейські запитали Манського, навіщо той приніс труси, режисер відповів: «Щоб чисті були». Його відразу затримали і доправили до відділку поліції.

Одиночні пікети в Москві та ще кількох російських містах розпочалися ще вчора — одразу після оприлюднених записів розмови. Одну активістку затримали з плакатом «Путін боїться Навального», ще одного активіста з плакатом «Труси Навального відіпрали, а як справи з власними?». Обох затриманих згодом відпустили із зобовʼязанням про явку.

Нагадаємо, на оприлюднених Навальним записах розмови Кудрявцев розповів, що після госпіталізації політика в Омську «місцеві хлопці» з транспортної поліції віддали співробітникам ФСБ коробку з його речами, які потім обробили, щоб видалити сліди «Новачка». Кудрявцеву ж доручили при очищенні особливу увагу приділити саме внутрішній стороні спідньої білизни— отже, саме туди нанесли отруту.

  • 14 грудня міжнародні розслідувачі назвали імена співробітників ФСБ, які отруїли Навального, а раніше мало не вбили його дружину.
  • За кілька годин до оприлюднення результатів розслідування Навальний зателефонував одному зі співробітників ФСБ Костянтину Кудрявцеву, який може бути причетний до його отруєння. Політик представився помічником секретаря Ради безпеки і колишнього директора ФСБ Миколи Патрушева і спілкувався з ним 45 хвилин. Кудрявцев зізнався у проведенні спецоперації з отруєння.
  • Один з розробників отрути «Новачок» заявив, що Федеральна служба безпеки мала конкретну мету — убити Навального. ФСБ пізніше назвала розслідування і ролик Навального провокацією. А МЗС Росії викликало диппредставників Німеччини, Франції та Швеції та розширило санкції проти ЄС.